top of page
Hundar är inte hela vårt liv, men de gör våra liv hela
-Roger Caras 

Lite bakgrund

 Jaktlyans Kennel skapades från började som en passion till hundar och hundars rasegenskaper  till en liten uppfödar verksamhet, men in en mycket liten skal. Målsättningen är att få fram fram friska hundar som håller sig inom ramen för varje ras rasegenskaper när det gäller både exteriört och mentalt och med ett positivt driv för att vara med på alla möjliga och omöjliga upptåg.

Vi finns söder om södermalm en liten plats som heter Norrby, här bor vi tillsammans med våra hundar i ett mindre hus med stor inhägnad tomt.  Vi föder upp dem på ett ansvarsfullt sätt i enlighet med SKKs grundregler för uppfödare och medlem. 

Jag fick min första hund när jag var 13 år, en trefärgad dvärg tax, en hane som jag ställde ut tillsammans med hans uppfödare. Han blev min första svenska Champion hund. Läste och lärde mig allt om hundar, hundraser och deras egenskaperna som dom var framavlade för, vilket sen har fortsatt genom alla åren, mentalitet är oxå otroligt spännande och intressant, där jag lär mig av alla hundar jag möter, varje dag på min salong. 

Utbildade mig till SBK instruktör hos Tyresö Brukshundklubb på 90 -talet, efter några år som medhjälpare till andra instruktörer. Där efter blev jag utbildad MH figurant. Tränade sök och lydnad och tävlade (mindre) i lydnad.  

Genom åren blev det även skyddsträning och för att sedan gå helt över på jakthundar, efter jaktexamen som jag tog i slutet av 90-talet. Träffade min sambo som hade stuga och jaktmark i V-mina. Blev samordnare i 8 år på Gålö jaktgård (som arrenderas av Svenska jägarförbundet) för hundgruppen, tränat, tävlat och gått som hundförare och praktisk jakt med mina dåvarande jakt labradorer och enbart praktisk jakt med dåvarande jämthund.

Efter en tragisk händelse i familjen 2013, bytte jag ras och bana till Portugisisk Vattenhund, och all träning blev mera i en normal nivå och mer focus på mina familj. Skaffade mig min första Yorkshireterrier, Hedda, för att tät följd efter, min första Silky Terrier som jag importerade från Ryssland (innan kriget), lilla Isa och sen Silky nr 2 från en också tidigare Portis uppfödare, lilla My.  

Hedda är utställd men de flesta under pandemin, men då hon verkligen inte gillade detta, valde jag att avsluta utställningar för hennes del och klippte där efter ned henne. Nu är det bara Silky Terrierna som ställs ut. 

Tränar agility (för första gången, super kul) med lilla My. Lydnad som vardagslydnad ingår alltid. 

IMG_1078.jpeg
"Att uppskatta en hund är inte att göra den mänsklig, utan att vara öppen för att vara mer som en hund"
Eduard Hoagland
IMG_2624.jpeg
bottom of page